NOVO-OBAVIJEST ZA RODITELJE-RAD OD 11.5.2020.

 
Dječji vrtić „Sesvete“
Ive Tijardovića 9
10360 Sesvete

OBAVIJEST O POČETKU RADA DJEČJEG VRTIĆA „SESVETE“ OD 11. 5.2020.
PREPORUKE O  POSTUPANJU U UVJETIMA OPASNOSTI OD ZARAZE BOLEŠĆU COVID - 19
(do trenutka završetka mjera)


Roditelji/skrbnici djeteta dužni su biti upoznati:

• s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID - 19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja  i obrazovanja te osnovno školskih ustanova  Hrvatskog  zavod za javno zdravstvo (HZJZ) za dječje vrtiće
• da boravak djece u dječjem vrtiću potencijalno može predstavljati veći rizik za zarazu djece s COVID – 19 nego je to obiteljski dom ili kućanstvo
• ima li dijete ili netko od ukućana kroničnu bolest preporuka je da ostane kod kuće, ako je to ikako moguće
• preporuka je osigurati ostanak svakog djeteta kod kuće kada je to moguće

Prije dolaska u vrtić roditelji imaju obavezu:

• U petak 08.05.2020. od 8:00 do 17:00h u vrtić (u objekt koji će dijete polaziti) donijeti označeni ruksak (napisati ime i prezime djeteta) s papučama, pidžamom, dovoljno rezervne odjeće, vrećicu za prljavo rublje i higijenske potrepštine ako su djetetu potrebne (pelene, vlažne maramice, krema) za cijeli tjedan. Djeca u vrtić ne donose igračke niti predmete od kuće.
U petak 08.05.2020., prilikom predaje ruksaka, roditelji će potpisati Izjavu roditelja prije uključivanja djeteta u ustanovu.
Roditelji koji nisu izvršili prijavu i potpisali izjavu neće moći dovesti dijete u vrtić.
•  U petak 15.05.2020. roditelj će preuzeti ruksak od tog tjedna i predati ruksak sa svim navedenim za idući tjedan
• Posebno je bitno kroz razgovor upoznati dijete sa svim promjenama koje ga očekuje prilikom dolaska i boravka u vrtiću (promjene ritma dana, novom načinu ulaska u njihov vrtić i skupinu). Svakako upoznajte dijete s time da nećete ući s njim u garderobu, već će te ga na ulazu predati odgojiteljici koja će bit na rasporedu za prihvat djece. Podsjetite ih na potrebu vlastitog zaštitnog ponašanju u skupini, kao i higijenskim navikama kojih se treba pridržavati.

Roditelji koji će imati potrebu zbrinjavanja djeteta u vrtiću za tjedan od 18.05.- 22.05.2020., dužni su do srijede 13.05.2020. izvijestiti vrtić o potrebi, dostaviti pisanu izjavu, a sukladno razvoju epidemiološke situacije dat ćemo vam daljnje upute.

POSTUPAK DOLASKA U VRTIĆ

• U vrtić roditelj treba  dovesti potpuno zdravo dijete. Roditelji imaju OBAVEZU izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u vrtić. U slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u vrtić već se javljaju telefonom u ustanovu zdravstvenoj voditeljici ( tel 2022-739) i/ili ravnateljici (tel 2022 -722) i/ili stručnim suradnicima (tel 2022- 737) i odmah kontaktiraju izabranog pedijatra radi odluke o daljnjem postupanju. Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u ustanovu kao i djeca koja su pod rizikom da su bila u kontaktu s osobom pozitivnom na COVID-19 ili je pod sumnjom da bi moglo biti zaraženo s COVID - 19, a pogotovo ako je u samoizolaciji
• Ukoliko dijete ne dođe u vrtić jedan i više dana roditelj ima obvezu prijaviti vrtiću odsustvo djeteta u navedenim danima.
• Ukoliko je dijete bilo odsutno zbog zdravstvenih razloga obavezna je dostava zdravstvene potvrde nadležnog pedijatra. U vrtić ne može ući niti jedno dijete čiji roditelj nije dostavio liječničku potvrdu nakon izostanka djeteta zbog bolesti.

PRIMOPREDAJA DJECE

Kada je god moguće, u pratnji pojedinog djeteta uvijek je ista osoba ili se izmjenjuju dvije odrasle osobe koje žive u zajedničkom kućanstvu s djetetom (navedeni u IZJAVI).

Roditelji/skrbnici dovode i odvode djecu u vrtić na sljedeći način:
• Roditelj osobno predaje i preuzima dijete od odgojitelja ispred ulaza u vrtić
• Roditelji prilikom predaje djeteta u vrtić dužni su zadržati socijalnu distancu od najmanje 2 metra u odnosu na druge roditelje/skrbnike i djecu;
• Roditelj pri dolasku s djetetom ili pri preuzimanju ne može očekivati veću komunikaciju na vratima vezanu uz   dijete, svaka informacija koju roditelj drži važnom da odgojitelj zna prije dolaska /nakon boravka djeteta u vrtiću može proslijediti putem maila vrtića ili telefonskim pozivom.
• Dolazak u vrtić najkasnije do 9:00 h


Sve postupke u radu temeljimo na preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva RH, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Gradskog ureda za obrazovanje.


RASPORED RADA OBJEKATA

11.05.2020. – 22.05.2020.


U matičnom objektu LUKA , Ive Tijardovića 9 bit će zbrinuta djeca iz  MV Luka, područnog objekta Prekvršje i područnog objekta Vugrovec.

U područnom objektu BRESTJE, Potočnica 6 bit će zbrinuta djeca iz područnog objekta Brestje, Potočnica 6, područnog objekta  Brestovečka 10 i područnog objekta Jerolima Miše 24.

Zbog nove organizacije rada, molimo vas za strpljenje prilikom preuzimanja djeteta.


Ispiši stranicu